Cofnij
domowe batoniki Bounty

DOMOWE BATONIKI BOUNTY

Joanna | chocololo.pl
Te domowe batoniki Bounty skradną Wasze serca, tym bardziej jeśli lubicie kokos w połączeniu z czekoladą. Są lepsze niż oryginał.
Przepis na ok. 14 batoników.
5 from 1 vote

SKŁADNIKI
  

  • 210 g wiórków kokosowych
  • 300 g mleka skondensowanego (zagęszczone, słodzone)
  • 150 g czekolady gorzkiej
  • 150 g czekolady mlecznej

PRZYGOTOWANIE
 

  • Do miski wsypać wiórki kokosowe i wlać mleko zagęszczone. Wymieszać bardzo dokładnie i odstawić na 15 minut.
  • Tacę wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy kokosowej formować niewielkie batoniki (ok. 5 cm długości) i odkładać na tacę. Schłodzić je w lodówce przez min. 1 godzinę.
  • Czekolady połamać, dać do metalowej miski i rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • Schłodzone batoniki zanurzać w czekoladzie i odkładać na tackę wyłożoną papierem do pieczenia. Batoniki schłodzić w lodówce, gdy czekolada stwardnieje będą gotowe.