Piekarnik nagrzać do 190 stopni C, 2 blachy wyłożyć papierem do pieczenia.
Czekoladę pokroić i odłożyć.
Stolnicę/blat podsypać mąką, rozwałkować ciasto na grubość 3-4mm i wykroić kółka o średnicy 6 cm. Połowę ułożyć w odstępach na blaszce, drugą połowę naciąć nożykiem.
Pozostałe ciasto zagnieść i schować do lodówki.
Na przygotowane krążki nakładać łyżeczkę czereśni i posypać odrobiną czekolady. Żółtko roztrzepać i posmarować brzegi krążków z nadzieniem.
Naciętym krążkom spłaszczyć palcami brzegi (jak przy lepieniu pierogów), i nałożyć równo na przygotowane ciastka. Brzegi sklejać dociskając mocno ząbkami widelca.
Posmarować ciastka żółtkiem i posypać cukrem. Piec 20 minut lub kilka minut więcej, aż będą rumiano-złote. Wyjąć z piekarnika i po kilku minutach zdjąć z blaszki, przenieść na kratkę do studzenia.
W czasie pieczenia przygotować ciastka z pozostałego ciasta i również upiec na rumiano-złoty kolor.