Piekarnik nagrzać do 170 stopni C, blaszkę wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia.
W garnuszku roztopić masło, zdjąć z ognia i dodać połamaną czekoladę. Po chwili wymieszać do powstania gładkiego sosu. Odstawić do wystudzenia.
Do miski wsypać mąkę i kakao, wymieszać. Odstawić. Ciastka pokroić na ćwiartki i odłożyć.
W dużej misce ubić lekko jajka z cukrami i solą (można trzepaczką). Powoli, małym strumieniem wlewać wystudzoną czekoladę. Ciągle energicznie mieszać, do połączenia składników.
Do masy przesiać mąkę z kakao i delikatnie wmieszać szpatułką. Dodać połowę pokrojonych ciastek i wmieszać do ciasta.
Ciasto wyłożyć na przygotowaną blaszkę, wyrównać i położyć na wierzch pozostałe ciastka. Piec 27-30 minut, Wyciągnąć z piekarnika i zostawić do ostudzenia w formie.