Piekarnik nagrzać do 170 stopni C. Formę na babeczki wyłożyć papilotkami.
W misce wymieszać mąkę, budyń, proszek i sodę. Odstawić.
Masło roztopić w garnuszku. Odstawić do wystudzenia.
Do dużej miski wbić jajka, wsypać cukier i cukier waniliowy. Utrzeć mikserem (końcówki do ubijania) na jasną, puszystą masę. Zajmie to kilka minut. Masa potroi swoją objętość.
Do wystudzonego masła wlać olej i wymieszać. Powoli, ciągle mieszając wlewać mieszankę do jogurtu.
Jogurt z tłuszczem powoli wlewać do ubitych jajek, ciągle miksując na małych obrotach (krótko, tylko do połączenia). Następnie w dwóch partiach przesiać suche składniki i wmieszać delikatnie szpatułką.
Ciasto nakładać łyżką do papilotek do ¾ ich wysokości. Piec ok. 25 minut, do suchego patyczka.
Po wyjęciu z piekarnika babeczki przełożyć na kratkę do studzenia. Przed nadziewaniem muszą być całkowicie wystudzone.