Piekarnik nagrzać do 165 stopni C. Przygotować formę na 12 babeczek i wyłożyć ją papilotkami.
Na dno każdej papilotki położyć biszkopt.
W misce zmiksować (końcówki do ubijania, można blenderem) twaróg, śmietankę, cukry i jajka. Miksować do powstania jednolitej masy.
Wsypać do masy przesianą mąkę ziemniaczaną i wymieszać dokładnie. Zagotować czajnik wody.
Przygotowane papilotki z biszkoptami wypełnić masą serową prawie do krawędzi.
Włożyć formę do większej blachy, zalać do połowy (wysokości foremki na babeczki) gorącą wodą i włożyć do piekarnika. Piec 25-30 minut, masa zetnie się i wierzch będzie sprężysty.
Serniczki wyjąć z piekarnika, zostawić do ostudzenia w formie na babeczki. Następnie schłodzić w lodówce przez 3-4 godziny.