Piekarnik nagrzać do 170 stopni C, blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
W garnuszku lub w kąpieli wodnej roztopić masło, dodać posiekaną gorzką czekoladę. Wymieszać, gdy czekolada się rozpuści i odłożyć do ostudzenia.
Do miseczki przesiać mąkę z kakao i proszkiem. Mleczną czekoladę pokroić w kosteczki i odłożyć.
Jajko wymieszać z cukrem, stopniowo, ciągle mieszając dolewać rozpuszczoną czekoladę.
Wsypać mąkę z kakao i proszkiem. Wymieszać dobrze, wsypać kosteczki czekolady i połowę M&M's (50g), wymieszać wszystko szpatułką.
Wykładać na blachę po łyżce ciasta w odstępach (ciasto podczas pieczenia urośnie i rozleje się trochę na boki). Na wierzchu delikatnie powciskać pozostałe M&M's.
Piec 10 minut, po wyjęciu z piekarnika zostawić na blaszce na 5 minut i przenieść do całkowitego wystudzenia na kratkę.